EcoDim inbouwspots en dimmers in prefab woningen van Oosthuis

  • Geplaatst op
  • 0
EcoDim inbouwspots en dimmers in prefab woningen van Oosthuis

Tom Giesbers is mede eigenaar en technisch directeur bij Oosthuis, specialist in prefab woningen. Samen met zijn team voert hij projecten uit waarbij een simpel schetsje van de klant uiteindelijk wordt omgedoopt tot een volledige woning, en dat alles in hun hal in Doetinchem! Ook de producten van EcoDim mogen een rol spelen in deze projecten. Hierover spraken we Tom!

 

Oosthuis, maatwerk in prefab woningen

Oosthuis is actief in de prefab woningbouw. In het bedrijf werken ongeveer 20 mensen. De lijntjes zijn kort, zo geeft Tom aan: “We hebben korte lijntjes met de klant, de mensen op de werkvloer en de leveranciers. We houden niet van verschillende managementlagen. Dat vinden onze klanten ook fijn”.

De prefab woningen worden zo volledig mogelijk geproduceerd in de hal in Doetinchem. O.a. de keuken, badkamer en zelfs het behang worden hier al geplaats in de woning. Tom vertelt dat zijn klanten de woningen vaak al snel kunnen bewonen na oplevering: “We plaatsen de woning vaak op dinsdag, meestal krijgen we zaterdags al bericht van de klanten dat ze over verhuisd zijn”. Oosthuis onderscheidt zich in het maatwerk dat ze leveren. “Klanten komen vaak met een simpel schetsje, deze werken wij na meerdere gesprekken uit tot een tekening, we maken het helemaal zoals de klant het wil hebben.” geeft Tom aan.

 

ondiepe inbouwspots

 

Qua materialen werkt Oosthuis wel met een aantal standaarden, waaronder de led dimmers en inbouwspots van EcoDim.

 

De zoektocht naar een juiste inbouwspot

Inmiddels plaatst Oosthuis al een hele tijd de ECO-DIM.02 PRO led dimmer in combinatie met warm witte led inbouwspots. In het begin was dit nog niet het geval: “We hadden eerst een heel standaard type spot die ergens online werd besteld. Het licht van deze spots was niet natuurlijk en warm”. Tom geeft daarnaast aan dat de spot uit veel losse onderdelen bestond en de combinatie met de dimmer die ze toen gebruikten niet optimaal was.

Na het uitproberen van nóg een aantal opties kwam Tom bij de producten van EcoDim terecht. “Mark-Jan stuurde ons een berichtje via LinkedIn, daarnaast vinden we het leuk om te werken met plaatselijke leveranciers”.

 

Een uitkomst voor de prefab woningen

Tom is tevreden over de inbouwspots en dimmer. Zo vindt hij het een groot voordeel dat deze spatwaterdicht (IP54) zijn: “Voor ons is het ideaal dat we de spots overal kunnen toepassen. Hiervoor hadden we verschillende voorraden voor bijvoorbeeld binnen en buiten. Nu hebben we één spot die overal toe te passen is”.

Verder prijst hij de algehele werking van de spot: “We hebben nog nooit uitval gehad. Hierdoor hoeven we achteraf geen service te verlenen, wat ons tijd scheelt. Dit hebben wij bij andere spots wel meerdere keren gehad”.

 

led inbouwspot kleine inbouwdiepte

 

Als we vragen of Tom nog nadelen heeft ervaren aan de combinatie tussen de dimmer en spots geeft hij aan dat de spots soms wel eens knipperen, toch is dat vaak als snel opgelost: “Dit is een kwestie van afstellen met de MIN potmeter op de dimmer. Hierna is het ook opgelost, dus dat werkt goed.” Vertelt Tom.

 

 

“Hiervoor hadden we verschillende voorraden voor bijvoorbeeld binnen en buiten. Nu hebben we één spot die overal toe te passen is”.

 

Qua afdekmateriaal gebruikt Oosthuis standaard PEHA op de ECO-DIM.02 PRO. Wil een klant écht een ander merk afdekmateriaal, dan is dat eventueel mogelijk.

 

Samenwerking

Tot slot waardeert Tom de samenwerking: “We hoeven nooit lang te wachten op producten, EcoDim heeft naar mijn weten alles altijd netjes op voorraad bij de groothandel”.

Ook ziet hij overeenkomsten tussen Oosthuis en EcoDim: “Ik vind het leuk dat jullie een soortgelijk bedrijf zijn: Een vrij jong team, en een platte organisatie. Een groot pluspunt is dat jullie snel schakelen wanneer we snel wat nodig hebben”.

Tom laat aan het einde van het gesprek zijn waardering blijken: “Ik heb EcoDim al regelmatig aanbevolen aan anderen, Ik ben erg tevreden over het bedrijf en haar producten”.

 

 

led inbouwspots buiten

 

 

Benieuwd naar de producten die door Oosthuis toegepast worden? Bekijk de led inbouwspots en de led dimmers op onze website!

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.